پرستار بالینی چیست2022-12-19

روانشناسی بالینی چیست و روانشناس بالینی چه می کند؟

تحقیقات آن‌ها می‌تواند به تدوین سیاست‌های بهداشتی جدید و بهبود خدمات روانشناسی منجر شود (Yao et al., 2020). روانشناسی بالینی با تمرکز بر سه محور اصلی تشخیص، درمان و پیشگیری، نقشی کلیدی در بهبود وضعیت روانی و کاهش ریسک بروز اختلالات روانی ایفا می‌کند. این علم با اتکا به روش‌های علمی و کاربردی، به بهبود کیفیت زندگی مراجعان کمک می‌کند و همچنین از بروز و عود اختلالات روانی جلوگیری می‌کند. روانشناسی بالینی به‌عنوان یکی از شاخه‌های مهم روانشناسی، تلفیقی از دانش نظری و مهارت‌های عملی را برای بررسی، تشخیص و درمان مشکلات روان ارائه می‌دهد. این حوزه با تمرکز بر سلامت روان افراد و ارتقای کیفیت زندگی، نقش اساسی در حمایت از افراد در محیط‌های بالینی و فراتر از آن ایفا می‌کند.

پرستاران می‌توانند در کلینیک‌ها، بیمارستان‌ها، خانه سالمندان و منزل شخصی به عنوان پرستار و مراقب پزشکی مشغول به فعالیت و خدمات‌رسانی باشند. برای پاسخ به سوال بهیار کیست؟ ابتدا باید دانست بهیار در طبقه‌بندی سازمانی عضو کادر پرستاری به شمار می‌رود که زیر نظر پرستار و یا پزشک مسئول، مطابق با وظایفی که دارد در مراقبت و درمان بیماران مشارکت دارد. پرستاران بخش اورژانس میتوانند در واحدهای متفاوتی مشغول به کار باشند.در ادامه برخی از وظایف این پرستاران در هرکدام از این بخش ها اورده شده‌ است. پرستاران بخش اورژانس میتوانند در واحدهای متفاوتی مشغول به کار باشند.در ادامه  برخی از وظایف این پرستاران در هرکدام از این بخش ها اورده شده‌ است. پرستار ثبت نام شده و پرستار عملی، پرستارمتخصص بالینی، پزشک پرستار و پرستار مدیر پرونده را می توان نام برد. اولین بار در سال 1337 داوطلبان با مدرک دیپلم در یک دوره سه ساله پرستاری پذیرش و ارزش مدرک پرستاری معادل لیسانس در نظر گرفته شد.

دستمزد بهیاران و پرستارانی که به صورت رسمی در بیمارستان‌ها و مراکز خصوصی استخدام و مشغول به فعالیت هستند، مطابق با گزارشات شورای عالی کار تعیین می‌شود. در طبقه‌بندی سازمانی و درجه‌بندی کادر پزشکی، پرستار بالینی سمت بالاتری از پرستاران مراقبتی، پرستاران عادی و بهیاران دارد. حین انتقال بیمار به بیمارستان، معمولا در آمبولانس یک بهیار باید حضور داشته باشد تا بتواند سریعا علائم حیاتی را چک کند و مراقبت‌های لازم را برای حفظ حیات بیمار انجام دهد. آنها باید صادق باشند و هنگام بحث در مورد نتایج آزمایش، روش ها یا پیش آگهی ها، حقیقت را بگویند. آنها همچنین باید صادقانه به سوالات پاسخ دهند، که نشان می دهد بیماران به آنها احترام می گذارند و آنها را درک می کنند. در صورت لزوم، پزشکان ممکن است اکسیژن‌درمانی را برای افزایش سطح اکسیژن در خون تجویز کنند.

خیر، تفاوت اصلی این دو در آن است که روانپزشک مانند یک پزشک عادی می‌تواند برای اختلالات روانی دارو تجویز کند. در حالی که روانشناسان بالینی معمولا علی‌رغم داشتن مدرک دکتری حرفه‌ای، به‌دلیل عدم تحصیل در دانشکده پزشکی از سایر روش‌های درمان روانشناختی برای بهبود اختلالات روانی، عاطفی و رفتاری استفاده می‌کنند. درواقع تمرکز روانشناس بالینی مطالعه، تشخیص و درمان بیماران مبتلا به بیماری‌های روانی و سایر مشکلات روان‌شناختی است. شاید روانشناس بالینی مشخصا درمان نکند اما آن‌ها با انجام و تفسیر معاینات روان‌شناختی به تشخیص و درمان بیماری‌های سلامت روان کمک می‌کنند. پرستاران عمومی همچنین به بیماران در فرآیندهای درمانی، مانند آماده‌سازی برای آزمایش‌ها یا جراحی‌ها، کمک می‌کنند.

روانشناسان بالینیِ آینده باید پس از اتمام یک دوره آموزش تکمیلی معتبر، همچنین یک دوره آموزش و آزمایش را تحت نظارت سرپرستان بگذرانند. با تأکید بر مداخلات مبتنی بر شواهد، این رشته نه تنها به درمان اختلالات روانی می‌پردازد، بلکه با آموزش و پیشگیری، به سلامت روان جامعه کمک می‌کند. تلفیق پژوهش‌های علمی با مهارت‌های عملی، همراه با در نظر گرفتن تنوع فرهنگی و اجتماعی، روانشناسی بالینی را به یکی از تأثیرگذارترین حوزه‌های مرتبط با سلامت روان تبدیل کرده است. به همین دلیل، این رشته با چشم‌اندازی روشن و پایدار، در مسیر رفع نیازهای جوامع مدرن قرار دارد. ✏️آیا می خواهید مهارت های پرستاری خود را به سطح بالاتری ببرید؟ در نظر بگیرید که یک متخصص پرستار بالینی شوید! ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی به طور مداوم به دنبال راه هایی برای ارائه بهترین کیفیت مراقبت های بهداشتی به طور گسترده هستند.

پرستار اسکراب عضو اصلی تیم جراحی بوده که وظیفه حفظ محیط استریل اتاق عمل را بر عهده دارد. او با برقراری ارتباط موثر با جراح، اطمینان از موفقیت آمیز بودن عمل را فراهم می‌کند. از دیگر وظایف پرستار اسکراب می‌توان به آماده‌سازی محیط استریل، قرار دادن پارچه‌های استریل روی بیمار، تحویل وسایل استریل به جراح، پانسمان کردن محل جراحی و ارسال نمونه‌های پاتولوژی اشاره کرد. این پرستار با مهارت‌های فنی بالا و دانش تخصصی خود، نقش مهمی در انجام ایمن و موفقیت‌آمیز عمل جراحی ایفا می‌کند. بیماران پس از ترخیص از آی سی یو ممکن است نیاز به مراقبت‌های ویژه در منزل داشته باشند.

در کل، آی سی یو یک بخش حیاتی و حساس در بیمارستان است که برای حفظ جان بیماران در وضعیت‌های بحرانی طراحی شده و نیازمند تیم پزشکی و پرستاری با تخصص‌های مختلف است. برای تحصیل در مقطع دکتری در رشتۀ روانشناسی بالینی، باید مدرک کارشناسی ارشد در رشته روانشناسی یا رشته‌های مرتبط داشته باشید. انواع مختلفی از روان‌درمانی وجود دارد که هر کدام رویکردهای متفاوتی برای درمان مشکلات روانی دارند. یکی از ابزارهای اصلی روانشناسان بالینی برای جمع‌آوری اطلاعات دربارۀ فرد و مشکلات روانی او است. این مصاحبه‌ها می‌توانند به صورت ساختاریافته، نیمه‌ساختاریافته یا باز انجام شوند. مصاحبه‌های بالینی به روانشناسان کمک می‌کنند تا تاریخچۀ زندگی فرد، تجربه‌های روانی و عوامل استرس‌زا را بشناسند.

پرستاران بسته به محیط کاری خاص خود ممکن است مسئولیت طیف وسیعی از وظایف اولیه مراقبت بالین را بر عهده داشته باشند. این وظایف می تواند شامل کمک به بیماران برای حمام کردن، استفاده از حمام و انجام سایر فعالیت های مرتبط با بهداشت باشد. پرستاران کنار تخت همچنین از بیماران خود حمایت عاطفی می کنند، داروها را تجویز می کنند و وضعیت حیاتی آنها را پیگیری می کنند. مهم است که اطمینان حاصل شود که بیماران احساس می کنند به آنها توجه می شود، به آنها گوش می دهند و درک می کنند، به ویژه زمانی که پرستاران نیاز به ارائه اخبار چالش برانگیز پزشکی دارند. بیماران اغلب برای حمایت و مشاوره به پرستاران مراجعه می کنند تا به آنها کمک کنند تا تشخیص خود را پردازش کنند و تصمیم بگیرند که چه اقداماتی را باید انجام دهند. پرستارانی که نسبت به بیماران و اعضای خانواده آنها همدل هستند می توانند در این مواقع آرامش و راهنمایی ارائه دهند.

در حالی‌که روانشناسی بالینی به‌صورت متمرکز بر اختلال‌های روانی، علت‌‌شناسی و شیوه درمان این اختلال‌ها می‌پردازد و توجه چندانی به حوزه‌های دیگر روانشناسی ندارد. متخصصان روان‌شناس بالینی و روان‌پزشک‌ها با شیوه‌های مختلفی مبتلایان به اختلال‌های روانی را بهبود می‌دهند. اما روان‌پزشکی یکی از شاخه‌های علم پزشکی است که با استفاده از داروهای روان‌پزشکی، در تلاش است تا اختلالات روانی شدید را درمان کند. در حالی‌که روانشناس بالینی با استفاده از تست‌های بالینی و ارزیابی روانی، اختلال‌های روانی را تشخیص داده و با مدل‌های روان‌درمانی، این اختلال‌ها را درمان می‌کنند. به‌طور خلاصه، روان‌پزشک از دارو استفاده کرده اما روانشناس بالینی دارو تجویز نمی‌کند. امروزه این حوزه به‌عنوان یکی از پرطرفدارترین شاخه‌های روانشناسی، به مطالعه، تشخیص و درمان مشکلات روانی و رفتاری می‌پردازد و همواره در حال تکامل برای پاسخگویی به نیازهای جوامع مدرن است.

انسان‌ها آگاه هستند و از آگاهی خود نیز شناخت دارند و به دلیل قدرت انتخاب، مسئولیت زندگی خود را بر عهده دارند. در این مکتب، انسان در جستجوی معنا، ارزش و خلاقیت است و علاوه بر هدف گذاری، آینده را به صورت هدفمند می‌سازد. در نهایت، این رویکرد تلاش می‌کند تا مسیر خود‌ شکوفایی افراد را در بستر تجربه‌ها و انتخاب‌ هایشان مورد توجه قرار دهد. روان درمانی اگزیستانسیال یکی از رویکردهای روان درمانی انسان گرا محسوب می‌شود. کشورهای توسعه‌یافته مانند آلمان، کانادا، استرالیا و ایالات متحده به دلیل کمبود پرستار، نیاز زیادی به پرستاران ماهر دارند. بسیاری از این کشورها برنامه‌های مهاجرتی ویژه‌ای برای پرستاران دارند که شامل ارزیابی مدارک، آزمون‌های زبان و تأسیس پرونده‌های مهاجرتی است.

این داروها می‌توانند به کاهش علائم مشکلات روانی مانند افسردگی، اضطراب و انواع اختلال دوقطبی کمک کنند. روانشناسی بالینی چیست؟ روانشناسی بالینی شاخه ای از روانشناسی است که با ارزیابی و درمان بیماری‌های روانی، رفتار نابهنجار و مشکلات روانپزشکی سروکار دارد. این حوزه، با ادغام دانش روانشناختی با درمان مشکلات پیچیده انسان، خود را به فرصت شغلی مهیجی برای کسانی که به دنبال کار در زمینه‌های چالش انگیز و اقناع‌کننده هستند تبدیل کرده است. روانشناسی بالینی گرایشی از روانشناسی است که روش‌های رواشناختی را در تشخیص و درمان اختلالات روانی و هیجانی به کار می‌برد و به تحقیق در زمینه‌ی علل بیماری‌ها و اثرات درمان می‌پردازد. این علم تمام جوانب روانشناسی را بررسی می‌کند و در تلاش است با نگاهی جامع، مفاهیم روانشناسی و ارتباط میان این مفاهیم را ارزیابی کند. روانشناسان عمومی به‌طور تخصصی در حوزه‌های تحقیقاتی فعالیت دارند اما در کشور ما می‌توانند فعالیت‌های دیگر را هم انجام دهند.

آزمون‌های روانشناختی، به‌ویژه در حوزه‌های شناختی و شخصیتی، نقش برجسته‌ای در ارزیابی روانشناسی بالینی ایفا می‌کنند. بر اساس یک مرور سیستماتیک، استفاده از این آزمون‌ها در سطح جهانی گسترش یافته و رویکردهای جدیدی مانند استفاده از آزمون‌های آنلاین و ابزارهای مبتنی بر فناوری برای تسهیل فرآیند ارزیابی معرفی شده است. این آزمون‌ها با توجه به ویژگی‌های فردی و نوع اختلالات استفاده می‌شوند و به دقت بیشتر در تشخیص کمک می‌کنند (Laher & Hassem, 2020). روانشناسی بالینی، همانند هر علم دیگری، با پشتوانه‌ای از تاریخ و تفکر عمیق انسانی از فلسفه و پزشکی تغذیه شده است. این رشته نوظهور روانشناسی در تلاش است تا ارتباط میان بدن، ذهن و روح را بررسی کند و به‌عنوان واسطه‌ای بی‌قرار میان آن‌ها عمل کند.

تاریخچه آن به دوران باستان بازمی‌گردد، جایی که انسان‌ها به‌دنبال فهم عمیق‌تر از دردهای روانی و فیزیکی خود بودند. برخی روانشناسان بالینی ممکن است وقت خود را صرف یکی از چندین خدمات ذکر شده کنند. ممکن است روانشناسان بالینی به عنوان بخشی از تیم چندشاخه ای متشکل از پزشکان، پرستاران و متخصصان سلامت روان مربوطه کار کنند. برخی از آنان همچنین بخشی از زمان هفته خود را به آموزش و پژوهش در زمینه تخصص خود اختصاص می‌دهند. روانشناسی بالینی چیست و در طی تاریخ چه تغییراتی کرد؟ روانشناسی بالینی، بیشتر طی دوره جنگ جهانی اول، زمانی که متخصصان، سودمندی ارزیابی های روانشناختی را تایید کردند پایه گذاری شد.

بهتر است در نظر داشته باشید که حقوق این عزیزان با توجه به سابقه کار، ارگان و سازمانی که در آن فعالیت دارند و مدرک تحصیلی آن‌ها دستخوش تغییر قرار می‌گیرد. مهم‌ترین بخش این مقاله به تفاوت بهیار و پرستار می‌پردازد و فرق این 2 شغل را با یکدیگر بررسی و آنالیز می‌کند. در این بخش به 3 فاکتور اساسی در بررسی فرق این مشاغل از کادر پزشکی با یکدیگر پرداخته‌ایم. پرستار بالینی به کسی گفته می‌شود که علاوه‌ بر گذراندن دوره پرستاری، یک دوره تخصصی 3 ساله دیگر را با تمرکز بر مدیریت پرستاری و انفورماتیک به طور حرفه‌ای طی کرده است. این درحالی است که نبود بهیار در بیمارستان‌ها و مراکز خصوصی مانند موسسات خدمات‌رسانی پرستاری و کمک پرستاری منجر به افزایش بیش از حد تعداد بیماران و عدم کنترل و رسیدگی به نیازهای ضروری آن‌ها می‌شود. کارجویانی که به دنبال استخدام  به عنوان پرستار هستند، می‌توانند در سایت کاریابی مجازی ایران استخدام به عنوان کارجو عضو شوند و آگهی‌های استخدام پرستار را در این سایت مشاهده نمایند.

هدف روانشناسی بالینی، تغییر رفتار ناهنجار و جلوگیری از «اختلال‌های روانی» (Psychological Disorders) است. به‌طور کلی بیشتر متخصصان بالینی در کلینیک‌ها، بیمارستان‌های روانی و مراکز ترک اعتیاد فعالیت دارند. اصلی‌ترین مدل‌های درمانی در جهان نیز درمان‌های شناخی‌رفتاری، درمان‌های روان‌پویشی و درمان‌های انسان‌گرا است. در این مطلب از مجله فرادرس، یاد می‌گیریم که روانشناسی بالینی چیست و روانشناس بالینی چه فعالیت‌هایی انجام می‌دهد. همچنین در مورد رویکردهای درمانی، تفاوت روانشناس و روانپزشک و ویژگی‌های روان‌درمان‌گر خوب و تاریخ روانشناسی بالینی نیز توضیح می‌دهیم.

با مطالعه‌ی این مقاله، درک عمیق‌تری از نقش پرستاران در سیستم سلامت و الزامات شغلی آن‌ها به دست خواهید آورد. آی سی یو برای بیماران با وضعیت‌های بحرانی و پیچیده که نیاز به مراقبت‌های ویژه و پیوسته دارند، طراحی شده است. این بخش شامل نظارت ۲۴ ساعته، استفاده از تجهیزات پیشرفته پزشکی و درمان‌های تخصصی است که به بهبود وضعیت بیماران کمک می‌کند. یکی از نقش‌های کلیدی روانشناسی بالینی، ارائۀ درمان‌های مختلف برای مشکلات روانی است. این درمان‌ها شامل روان‌درمانی‌های فردی و گروهی، مشاوره و در برخی موارد، دارودرمانی می‌شوند.

وظایف اصلی این دسته از پرستاران شامل ارائه خدمات تخصصی به بیماران، سرپرستی بخش‌های تخصصی، آموزش و راهنمایی همکاران، ارائه خدمات اولیه در مواقع اورژانسی، مشارکت در تیم‌های احیا و مشاوره به بیماران است. به‌طور خلاصه، پرستار بالینی نقش کلیدی در ارتقای کیفیت مراقبت‌های پرستاری و بهبود نتایج درمانی بیماران ایفا می‌کند. پرستاران با توجه به ارتباط مستقیمی که با بیماران دارند نیاز به لباس و روپوش مناسب برای پیشگیری از بیماری‌ها دارند، جهت خرید روپوش پرستاری با کیفیت و دوخت عالی می‌توانید از فروشگاه بصیرت این محصول را تهیه نمائید. روانشناسی بالینی شاخه‌ای از حوزه روانشناسی است که به ارزیابی و درمان بیماری‌های روانی، رفتارهای غیرعادی و مشکلات روانپزشکی می‌پردازد. روانشناس بالینی به درک، پیش‌بینی، درمان ناهنجاری، ناتوانی و مشکلات رفتاری افراد کمک می‌کند.

کسی که از یک مشکل سلامت روان جدی رنج می‌برد، بهتر است به جای روانشناس عمومی به روانشناس بالینی مراجعه کند. واقعیت درمانی، که توسط ویلیام گلسر در دهه ۱۹۶۰ ارائه شد، رویکردی متفاوت از روانکاوی و روانپزشکی سنتی است که بر اصول واقع گرایی، مسئولیت‌پذیری و تفکیک درست از نادرست تمرکز دارد. این شیوه درمانی بر این باور است که مشکلات افراد ناشی از ناتوانی در برآورده‌ سازی نیازهای اساسی‌شان است، نه بیماری روانی. واقعیت درمانی با تمرکز بر زمان حال و اجتناب از مسائل گذشته یا ناخودآگاه، مراجع را به خودارزیابی و برنامه‌ریزی عملی برای تحقق اهدافش هدایت می‌کند. این رویکرد به جای برچسب‌زنی به افراد، بر تقویت مهارت‌های تفکر منطقی و انتقادی و استفاده بهینه از توانایی‌های بالقوه تأکید دارد. هدف اصلی آن کمک به افراد برای دستیابی به خود شکوفایی است، جایی که استعدادهای بالقوه‌شان را شکوفا کرده و زندگی معنادار و هدفمندی ایجاد کنند.

از ریشه‌های اولیه در نظریات روانکاوی فروید و تأسیس اولین کلینیک روانشناسی توسط ویتمر تا توسعه مدل‌های آموزشی و روش‌های درمانی نوین مانند CBT و طرحواره‌درمانی، روانشناسی بالینی همواره در حال تکامل بوده است. پرستاران بیشتر روزهای کاری خود را صرف ارتباط با بیماران، پزشکان و سایر متخصصان مراقبت های بهداشتی می کنند. اگر می خواهید یک حرفه پرستاری موفق داشته باشید، مهم است که مهارت های ارتباطی نوشتاری و کلامی خود را درک کرده و توسعه دهید. مهارت های ارتباطی برای همکاری پرستاران در تیم ها و ارائه مراقبت های پزشکی کارآمد ضروری است. برخی از برنامه های پرستاری به پرستاران مشتاق نیاز دارند که دوره های مهارت های ارتباطی و بین فردی را به عنوان بخشی از آموزش و آموزش خود بگذرانند. روانشناسان بالینی از مطالعات موردی برای بررسی دقیق‌تر مشکلات روانی و درمان آن‌ها استفاده می‌کنند.

متخصصان روانشناسی بالینی بر اساس رویکرد درمانی خود، سؤالات خاصی را طرح کرده و از دیدگاه خاصی به مشکلات روانی مراجعه‌کننده نگاه می‌کنند. دو شیوه اصلی مصاحبه تشخیصی شامل مصاحبه تشخیصی ساختاریافته و مصاحبه تشخیصی نیمه‌ساختاریافته است که در ادامه مطرح می‌کنیم. همان‌طور که گفته شد، روانشناسی بالینی به فرایند شناخت و درمان اختلالات روانی می‌پردازد. «اختلال روانی» (Mental Disorder) یا «بیماری روانی» (Mental Illnesses)، نشانه‌های بالینی است که بر روی افکار، هیجانات و رفتارهای افراد تأثیر منفی می‌گذارد. روانشناسان بالینی به افراد، زوج‌ها، خانواده‌ها و گروه‌های مختلف در همه گروه‌های سنی خدمات ارائه می‌دهند.

بالبی معتقد بود دلبستگی نیازی بیولوژیک برای احساس امنیت است و کیفیت این دلبستگی‌ها تحت تأثیر تجربه‌های کودکی شکل می‌گیرد. او تأکید داشت که ظرفیت افراد برای ایجاد و مدیریت دلبستگی متفاوت است و این نظریه در تحلیل روابط عاطفی، دوستانه، و کاری کاربرد دارد. اجتناب و اضطراب به‌عنوان دو شاخص اصلی، در بررسی سبک‌های دلبستگی نقش کلیدی دارند. از همین‌رو بسیاری از افراد پس از مراجعه به روانشناس رضایت کامل ندارند و این را به همه درمانگرهای این رشته تعمیم می‌دهند. این‌که شما بدانید چه زمانی باید به سراغ روانشناس بالینی بروید یا درمانگرتان بهتر است در سایر گرایش‌های روانشناسی فعال باشد، بسیار مهم است.

با توجه به اهمیت این حوزه، معرفی در ادامه علاوه بر بررسی جامع روانشناسی بالینی به معرفی چند کتاب روانشناسی که می‌تواند به علاقه‌مندان کمک کند تا با مفاهیم و رویکردهای مختلف این رشته آشنا شوند نیز می‌پردازیم. علم روانشناسی، برخلاف قدمت بسیار کمی که نسبت به سایر رشته‌های علمی دارد، اما گستردگی بسیار زیادی دارد. روانشناسی بالینی یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین شاخه‌های روانشناسی است که نقش بسیار مهمی در سلامت روانی افراد دارد. متخصصان این حوزه با تمرکز بر تشخیص، ارزیابی، درمان و پیشگیری مشکلات و اختلالات روان‌پزشکی، به‌طور مستقیم بر کیفیت زندگی افراد تأثیر می‌گذارند. روانشناسان بالینی با انجام تحقیقات علمی به توسعه دانش در حوزه روانشناسی کمک می‌کنند. آن‌ها با بررسی و تحقیق در مورد روش‌های درمانی و تشخیصی جدید، به ارتقای کیفیت درمان‌ها و بهبود وضعیت روانی افراد کمک می‌کنند.

روانشناسان بالینی با استفاده از این روش‌ها به افراد کمک می‌کنند تا با مشکلات خود مقابله کنند و بهبود یابند. شرایط تحصیل در رشته روانشناسی بالینی چیست؟ در ایالات متحده، روانشناسان بالینی معمولا مدرک دکترای روانشناسی دارند و در محیط های بالینی آموزش دیده‌اند. بیشتر روانشناسان بالینی پس از دریافت مدرک کارشناسی، بین ۴ تا ۶ سال را صرف تحصیلات تکمیلی می‌کنند. به طور کلی برنامه های دکترای فلسفه بر پژوهش تاکید دارند، در حالی که برنامه‌های دکترای روان‌شناسی تخصص‌محور هستند. همچنین ممکن است دانشجویان مدرک کارشناسی ارشد در روانشناسی بالینی دریافت کنند.

اطلاع‌رسانی به خانواده درباره محدودیت‌های ملاقات و شرایط بخش آی سی یو ضروری است. حال که با شیوه‌های ارزیابی روانی آشنا شده‌اید، هر کدام از آن‌ها را توضیح می‌دهیم. در ادامه، مهم‌ترین مدل‌های درمانی شکل گرفته از مکتب روان‌پویشی را نام می‌بریم. اگر کنجکاو هستید با دیگر شاخه‌های محبوب روانشناسی آشنا شوید، در مطلب زیر به‌طور کامل در مورد آن‌ها توضیح داده‌ایم. متاسفانه به دلیل اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی عمومی پایین در برخی از مناطق کشور، درک عمومی نسبت به بهیاران عزیز در حد مناسبی نیست و این افراد گاها مورد بی احترامی قرار می‌گیرند و یا کار آن‌ها بی‌ارزش تلقی می‌شود.

زیرا پرستاران تمامی مراقبت‌های بیمارستانی را آموزش می‌بینند؛ اما بیشتر بهیاران مهارت‌های اولیه و نظافت بیماران و تجهیزات پزشکی را بر عهده دارند و در این خصوص آموزش می‌بینند. وظایف بهیاران را در بالا به طور مفصل مورد بررسی قرار داده‌ایم؛ اما به طور کلی بهیاران وظایف ساده‌تر پزشکی به نسبت پرستاران را برعهده دارند. از مهم‌ترین وظیفه بهیاران می‌توان به نظافت بیمار، تعویض لباس، نظافت تجهیزات و تطبیق دستورات پزشکان و پرستاران اشاره کرد. بیمارانی که به مدت طولانی در آی سی یو بستری هستند، در معرض خطر عفونت‌های بیمارستانی و زخم‌های فشار قرار دارند. مراقبت‌های بهداشتی و استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها (در صورت نیاز) برای پیشگیری از عفونت بسیار مهم است. بیمارانی که نیاز به تهویه مکانیکی (ونتیلاتور) دارند، باید قبل از ورود به آی سی یو توسط پزشکان بیهوش شوند یا تحت مراقبت‌های تنفسی قرار گیرند.

برای تبدیل شدن به یک روانشناس بالینی دارای مجوز، باید ساعت‌های کارآموزی خود را بطور کامل گذرانده باشید. در اکثر دانشگا‌های این حوزه، تعداد ساعات کارآموزی غالبا یک عدد واحد خواهد بود و فرق چندانی با یکدیگر ندارند. تا سال 1914، 26 کلینیک دیگر در ایالات متحده تاسیس و به حرفه‌ی روانشناسی بالینی اختصاص داده شدند. امروزه روانشناسی بالینی یکی از محبوب ترین زیر شاخه ها و به تنهایی بزرگترین حوزه اشتغال در مشاوره روانشناسی است. روانشناسان بالینی در مدل های درمانی نوین‌تر و «موج سوم شناختی‌رفتاری» (Third Wave Cognitive Behavioral Therapies)، تلاش کرده‌اند تا مسئله عود مشکل را برطرف کنند.

فرصت های پرستاری از راه دور به ویژه با پیشرفت در بهداشت از راه دور رایج تر می شوند. پرستاری از راه دور همچنین امکان انعطاف پذیری و بهبود دسترسی به خدمات مراقبت های بهداشتی را برای بیماران در سراسر جهان فراهم می کند. پرستاران باتجربه ممکن است نقش های شغلی اضافی مانند نگهداری موجودی و سفارش لوازم را بر عهده بگیرند. این اغلب یک مسئولیت مشترک است، اما پرستاران مستقر ممکن است بر کل بخش ها نظارت کنند. اطمینان از اینکه منابع به درستی سازماندهی، حسابرسی و به موقع ذخیره می شوند، می تواند به تیم پزشکی اطمینان حاصل کند که تمام منابع مورد نیاز برای ارائه مراقبت با کیفیت برای بیماران خود را در اختیار دارد.

آنها ممکن است با بیماران به صورت تکی یا گروهی کار کنند و اختلالات مختلف روانشناختی را شناسایی و درمان کنند. در حالی که برخی از روانشناس بالینی انواع مختلف اختلالات و رفتار های روانی را درمان می‎کنند، تعدادی دیگر برروی یک اختلال روانی خاص مانند اسکیزوفرنی تمرکز دارند. پس تکامل و پیشرفت حوزه روانشناسی بالینی اتفاقی تازه نیست؛ بلکه مربوط به سالیان بسیار دور و دراز است. پیشرفت این علم این روزها به جایی رسیده که برای درمان بسیاری از اختلالات باید بطور مستقیم به روانشناس بالینی مراجعه کرد. جالب است بدانید اولین کلینیک روانشناسی بالینی در سال ۱۸۹۶ توسط روانشناس آمریکایی، لایتنر ویتمر بنا شد که تمرکز آن بر کودکان ناتوان در یادگیری بود. در واقع ویتمر برای اولین بار اصطلاح روانشناسی بالینی را در مقاله‌ای در سال ۱۹۰۷ معرفی کرد.

ISTDP به دلیل اثر بخشی و ماهیت تجربی خود، در سطح بین‌ المللی مورد توجه قرار گرفته و در درمان موضوعاتی مانند تروما، استرس، هراس و شکست‌های شخصی مؤثر است. روان درمانی با رویکرد شناختی رفتاری (CBT) از اواخر دهه ۱۹۵۰ و اوایل دهه ۱۹۶۰ با نظریات آلبرت الیس و آرون تی بک، دو نظریه پرداز آموزش دیده در مکتب روانکاوی، شکل گرفت. این رویکرد از مشهورترین رویکردهای روانشناسی بالینی و یکی از رویکردهای پر کاربرد از گروه رفتار درمانی محسوب می‌شود. بر خلاف روانکاوی که بر ناهشیاری تأکید داشت و رفتارگرایی که بر همایندی موقعیت و رفتار متمرکز بود، معتقد است که احساسات و رفتار انسان تحت تأثیر شیوه تفکر و پردازش اطلاعات او قرار دارد. نظریه شناختی رفتاری از ابتدا با چالش‌هایی مواجه بود اما به‌دلیل ارائه شواهد تجربی و پژوهشی، پشتوانه‌های فلسفی و تلفیق با سایر رویکردها توانست جایگاه خود را تثبیت کند. در سال ۱۸۹۶، روانشناس آمریکایی لایتنر ویتمر نخستین کلینیک روانشناسی را در دانشگاه پنسیلوانیا تأسیس کرد.

علم روانشناسی بالینی در طول دوره جنگ جهانی اول برای ارزیابی شرایط روانشناختی سربازان مورد استفاده قرار می‌گرفت. در سال ۱۹۱۴ انجمن روانشناسی بالینی در آمریکا تاسیس شد؛ اما متاسفانه قدمت آن بیشتر از دو سال نبود. روانشناس بالینی در محیط های متنوع (مانند بیمارستان‌ها، کلینیک‌ها، دفاتر شخصی، دانشگاه ها، مدارس و …) و با ظرفیت‌های بسیار مشغول به کار می‌شوند. تمام آنها به این متخصصان نیاز دارند تا تخصص آنها را به شیوه های مشخصی برای دستیابی به اهداف متفاوت به کار گیرند. هر کدام از جلسات درمانی با جلسه بعدی متفاوت است و روانشناس بالینی نیاز به تسلط نظری، تجربه کافی و خلاقیت دارد. مهم‌ترین مهارت‌های روانشناس بالینی، توانایی همدلی و ایجاد رابطه درمانی امن، فرموله کردن مشکل بیمار و به‌کار بردن درست تکنیک‌های درمانی است.

در نتیجه با حمایت عاطفی و ایجاد ارتباط درمانی قوی، مراجعه‌کننده را در مسیر رسیدن به کمال یاری می‌کنند. مهم‌ترین نظریه‌پردازان انسان‌گرا شامل «آبراهام مازلو» (Abraham Maslow) و «کارل راجرز» (Carl Rogers) هستند. کلمه‌ «بالینی» در شاخه روانشناسی بالینی به‌ این معناست که متخصصان روانشناسی بالینی به‌صورت مستقیم بر روی افراد دارای اختلال‌های روانی متمرکز هستند. روانشناسی بالینی یکی از مهم‌ترین و محبوب‌ترین انواع شاخه‌های روانشناسی در دنیا است. روانشناسان بالینی که گاها به آنها روان درمانگر نیز گفته می‌شود با استفاده از رویکردهای مختلف، به درمان مراجعان خود می‌پردازند. برخی از آن‌ها از یک روش خاص پیروی می‌کنند، در حالی که بسیاری دیگر از روانشناسان از رویکرد التقاطی بهره می‌گیرند و ترکیبی از روش‌ها را برای طراحی بهترین برنامه درمانی استفاده می‌کنند.

پرستاران باید با دانش پزشکی به‌روز، مهارت‌های ارتباطی قوی و رعایت اصول اخلاقی در کنار بیماران و تیم درمانی باشند. چالش‌هایی مانند ساعات کاری طولانی و استرس شغلی، با حس ارزشمندی کمک به دیگران جبران می‌شود. بازار کار پرستاری، همراه با فرصت‌های رشد و اهمیت قوانین و استانداردهای شفاف، این حرفه را به یکی از اساسی‌ترین ارکان نظام سلامت تبدیل کرده است. پرستارها یک بخش مهم و ضروری در کادر درمان به شمار می‌آیند که در بخش‌های مختلفی از جمله پرستاری عمومی، پرستاری متخصص بخش‌های مختلف، سرپرستاری و ... در این مقاله به شرح وظایف پرستاران می‌پردازیم تا با یک دید بازتر به این حرفه نگاه کنید. پرستار، فراتر از یک شغل، یک خدمت انسان‌دوستانه است که در آن فرد با دانش پزشکی، مهارت‌های عملی و قلبی سرشار از همدلی، به بهبود و مراقبت از بیماران می‌پردازد.

این اطلاعات به تیم پزشکی کمک می‌کنند تا به سرعت به تغییرات در وضعیت بیمار واکنش نشان دهند و بهترین اقدامات درمانی را انجام دهند. هدف اصلی آی سی یو ارائه مراقبت‌های تخصصی و پیوسته است تا در صورت نیاز، وضعیت بیمار پایدار و کنترل شود. این واحد همچنین به بهبود شرایط بحرانی بیمار کمک می‌کند تا بتوانند به واحدهای عمومی بیمارستان منتقل شوند یا از بیمارستان مرخص شوند. آن‌ها می‌توانند به مدارس، سازمان‌ها و جوامع کمک کنند تا محیط‌های سالم‌تری برای رشد روانی افراد فراهم کنند. پژوهش‌ها نشان می‌دهد که ارتباط میان روانشناسی بالینی و روانشناسی جامعه می‌تواند به بهبود محیط‌های اجتماعی منجر شود و از بروز مشکلات روانی جلوگیری کند (Caputo et al., 2020).

این حقیقت در مورد ساختارمندترین مدل‌های روان‌درمانی مانند درمان شناختی‌رفتاری نیز صادق است. در صورتی که سوال شما تخصصی هست و به دنبال نظر پزشک متخصص هستید، به بخش مشاوره آنلاین پزشکی مراجعه کنید. هدف این رشته تخصصی درک، پیش‌بینی، درمان یا کاهش اختلالات، ناتوانی‌ها یا هر نوع ناسازگاری است. این تغییرات باعث می‌شود که حرفه پرستاری در آینده نه‌تنها از نظر نیاز بازار کار، بلکه از نظر تنوع تخصص‌ها و فرصت‌های شغلی، رونق بیشتری داشته باشد. برای فعالیت به عنوان پرستار، شروط خاصی وجود دارد که هر فرد متقاضی این حرفه، باید آن‌ها را رعایت کند.

بیماران و خانواده‌های آنها از پرستاران انتظار دارند که اطلاعات شخصی خود را محرمانه نگه دارند و هنگام برقراری ارتباط با سایر کارکنان مراقبت‌های بهداشتی در مورد شرایط پزشکی خود مراقب باشند. پرستاران اغلب در ابتدای ویزیت بیماران را معاینه فیزیکی می کنند تا سلامت کلی آنها را ارزیابی کنند. این ممکن است شامل اندازه گیری دمای بیمار، ثبت وزن، نظارت بر ضربان قلب و بررسی فشار خون باشد. این معاینه همچنین ممکن است شامل آزمایش رفلکس های بیمار، بررسی غدد لنفاوی و معاینه چشم، گوش، بینی و گلو باشد. معاینه فیزیکی به پرستاران و بقیه تیم پزشکی به روز رسانی در مورد سلامت بیمار و فرصتی برای صحبت با بیماران در مورد اهداف و نگرانی های سلامتی آنها ارائه می دهد. افرادی که متقاضی شغل پرستاری هستند، می توانند پس از کسب رتبه‌‌ قبولی در کنکور تجربه وارد رشته‌ پرستاری شوند.

برای آشنایی با مصاحبۀ بالینی می‌توانید مقالۀ مصاحبۀ بالینی؛ فنون، تکنیک‌ها و سؤالات را مطالعه کنید. روانشناسان بالینی با ارائۀ مشاوره و حمایت افراد، آن‌ها را در مواجهه با مشکلات زندگی یاری می‌دهند. این مشاوره‌ها می‌توانند به افراد کمک کنند تا روابط اجتماعی بهتری برقرار کنند و با مشکلات اجتماعی و خانوادگی به طور مؤثرتری مواجه شوند. روانشناس بالینی با انجام ارزیابی‌های منظم و ارائۀ مشاوره‌های پیشگیرانه، می‌تواند به افراد کمک کند تا از بروز مشکلات روانی جلوگیری کنند و در صورت بروز، آن‌ها را به موقع شناسایی و مدیریت کند. روانشناسی بالینی یکی از پایه‌های اساسی در بهداشت روانی و درمان اختلالات روانی شناخته می‌شود.

طرحواره‌ درمانی یک روش درمانی نوین است که با ترکیب عناصر درمان شناختی رفتاری (CBT)، روانکاوی، نظریه دلبستگی و درمان متمرکز بر هیجان به شناسایی و درمان طرحواره‌های ناسازگار اولیه می‌پردازد. افرادی که قصد دارند بهیار یا پرستار استخدام کنند، ابتدا مشخصات بیمار، کودک و یا سالمند خود را برای تیم موسسه مشخص کرده و همین‌طور خدماتی که باید به آن‌ها ارائه شود را نیز تعیین می‌کنند. در ادامه به بررسی شرح وظایف پرستاری در بخش‌های مختلف خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید. این جدول به پزشکان کمک می‌کند تا مقدار مایعات و الکترولیت‌های وارد شده و خارج شده از بدن را بررسی کرده و ناهنجاری‌های آن‌ها را تشخیص دهند. بیماران مبتلا به بیماری‌های حاد، مانند سکته مغزی، حمله قلبی شدید، نارسایی تنفسی، یا شوک‌های جدی، به منظور پایداری وضعیت‌شان به آی سی یو منتقل می‌شوند. پس از جراحی‌های پیچیده یا خطرناک، بیمار ممکن است به آی سی یو منتقل شود تا از نزدیک تحت نظارت قرار گیرد و از هرگونه عارضه جلوگیری شود.

پرستاران باید به دقت بیماران خود را تحت نظر داشته باشند تا علائم یا اطلاعات مرتبطی را که می تواند منجر به تشخیص یا تغییر در برنامه درمانی آنها شود، ثبت کنند. این ممکن است شامل بررسی دقیق سوابق بیمار برای اطمینان از فهرست شدن داروها و دوزهای صحیح، حفظ خطوط داخل وریدی  برای اطمینان از تغییر منظم آنها و نظارت بر علائم حیاتی بیمار باشد. پرستاران همچنین باید به نشانه‌های غیرکلامی بیماران خود توجه زیادی داشته باشند تا به آنها کمک کند تا علل زمینه‌ای مشکلات مربوط به سلامتی خود را شناسایی کنند. آی سی یو محیطی است که به پزشکان و پرستاران اجازه می‌دهد که به طور دقیق وضعیت بیمار را پیگیری کنند و درمان‌های ویژه را در اسرع وقت آغاز کنند. نظارت ۲۴ ساعته و استفاده از دستگاه‌های پیشرفته باعث می‌شود که هرگونه تغییر در وضعیت بیمار به سرعت شناسایی و درمان شود.


پرستاری از سالمندان